Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Klippfisk er mye mer enn den tomatiserte bacalaoen vi kjenner best i Norge. Fra Brasil kommer oppskriften på denne spennende gryteretten med klippfisk og ris.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 400 g g ris ris
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 3 dl dl pesto, rød pesto, rød
  • 0,5 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 50 g g oliven, sort oliven, sort
  • 100 g g tomat, soltørket tomat, soltørket

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i store stykker og kok i ca. 5 minutter.

  • Hell av kokevannet og flak klippfisken.

  • Kok ris etter anvisning på pakken.

  • Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk, og stek i olivenolje til løken er gyllen.

  • Tilsett pesto og la blandingen surre på svak varme i ca. 1 minutt.

  • Hell i hvitvin og la koke videre i ca. 2 minutter.

  • Bland inn klippfisk, kokt ris og hakket vårløk.

Server med soltørkede tomater og oliven på toppen.