Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Klippfisk på grillen

Marinert klippfisk er fantastisk grillmat. Denne oppskriften har mye god smak, men er fortsatt veldig enkel. Ny grillopplevelse med en tradisjonsrik råvare!

Klippfisk på grillen
Foto: Eva Brænd

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.

  • Finhakk chili, bland den sammen med de andre ingrediensene til marinaden.

  • Hell marinaden over klippfisken, og la den marinere i 3-4 timer.

  • Legg klippfisken i en dobbel grillrist og stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.

Mango- og avokadosalat

  • Skjær mango, avokado og rødløk i små terninger, og finhakk chili og persille.

  • Riv skall av lime, og press saften av lime og appelsin.

  • Bland mango, avokado, rødløk, chili og persille med olivenolje, og hell over limesaft og appelsinsaft.

  • Dryss revet skall av lime på toppen av salaten og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med mango- og avokadosalat og brød ved siden av.