Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Klippfisk serveres ofte med tomatbasert saus, men det betyr ikke at klippfisk ikke kler andre smaker. Bli inspirert av denne oppskriften hvor pepper setter smaken på fisken.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 ss ss pepper, hel hvit pepper, hel hvit
  • 1 ss ss pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ss ss rosépepper rosépepper
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Grønnsaker

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk pastinakk pastinakk
  • 1 skiver skive kålrot kålrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 ts ts timian timian
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær løk i båter, grovhakk hvitløk, skjær gulrot, pastinakk, kålrot og sellerirot i staver.

  • Bland grønnsakene med salt, pepper, olje og timian, og ha i en ildfast form. Ha formen i stekeovnen og stek i ca. 40 minutter. 

  • Skjær klippfisken i porsjonsstykker. Knus de hele pepperkornene i en morter, dryss over klippfisken og klem det godt ned i fisken.

  • Stek klippfisken i olje med peppersiden ned i 2 minutter. Legg den på et ildfast fat med peppersiden opp og stek den ferdig i stekeovnen ved siden av grønnsakene, ca. 20 minutter.

Server klippfisken med grønnsakene og kokte poteter.