Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hvitvin gir en god smak til både fisk og grønnsaker. Og siden alt blir stekt i sammen stekepanne blir det ikke stort enklere.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk paprika paprika
  • 200 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 400 g g poteter potet
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • olivenolje olivenolje
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • salat salat
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i porsjonsstykker, sjalottløk i tynne skiver, paprika i terninger og aspargesbønner i ca. 2 cm store biter.

  • Skrell potet og skjær i skiver. Stek dem i stekepanne med olivenolje til de er knapt møre.

  • Legg klippfisken med skinnsiden ned i stekepannen sammen med potetskivene, og ha i de andre grønnsakene.

  • Hell hvitvin over fisken og stek det hele i ca. 5 minutter.

  • Sett ned varmen, legg på lokk og la surre videre til fisken er ferdig, ca. 2 minutter.

Server det hele med salat og brød ved siden av.

Tips: For en mer fargerik rett kan du bruke paprika i forskjellige farger.