Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dette er en asiatiskinspirert rett hvor stekt kongekrabbe blir mikset i en herlig blanding av pepper, soyasaus, ingefær, chili og hvitløk, toppet med en frisk dryss av koriander.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • olivenolje olivenolje

Glasering

  • 1 stk stk ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk hvitløk hvitløk
  • 50 g g sukker sukker
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 0,5 dl dl kecap manis kecap manis
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • 1 stk stk lime lime
  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær kongekrabbebeinene på langs, og stek i varm stekepanne med olje i 3-5 minutter.

Glasering

  • Finhakk ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk, og surr forsiktig i olje til det er mørt. Sett grønnsakene til side. 

  • Karamelliser sukker i en kasserolle, og kok ut med soyasaus og kecab manis.

  • Tilsett saften av lime og grovmalt pepper, og vend grønnsakene inn i glaseringen.

  • Hell glaseringen over kongekrabbebeinene. 

Server med lime ved siden av og frisk koriander drysset over.