Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne oppskriften med saftig kongekrabbe passer godt som forrett til middagsselskapet. Stekt kongekrabbe med chili, hvitløk og ingefær er spennende og fantastisk godt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 1 ss ss chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 dl dl sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 0,5 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 stk stk lime lime
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • rapsolje rapsolje

Framgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene først i 5 cm lange biter, og deretter på langs.

  • Finhakk chili, hvitløk og ingefær.

  • Varm litt rapsolje i en stekepanne, tilsett kongekrabbe med kjøttsiden ned, chili, hvitløk og ingefær, og stek i ca. 30 sekunder mens du rører.

  • Tilsett hakkede tomater, sweet chilisaus og soyasaus, og kok opp.

  • Press over saften av lime og smak til sausen.

Server med koriander drysset over.

Tips: Dersom du bruker kokt kongekrabbe så skal den bare vendes raskt i chiliblandingen.