Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Stekt kongekrabbe med estragon og revet sitronskall passer godt sammen med risoni. Risoni er pasta som er formet som ris. Denne oppskriften en god sjømatrett som er enkel å lage til mange.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 1 dl dl risoni risoni
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts estragon estragon
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,25 ts ts safran safran
  • 3 ss ss parmesan cheese parmesan cheese
  • 2 stk stk piquillos piquillos
  • 1 ts ts gressløk gressløk
  • 1 ts ts persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene i leddene med en kniv.

  • Kok risoni etter anvisning på pakken.

  • Ta kjøttet ut av de tykkeste delene og ha de tynne delene i kokende vann i 2 minutter.

  • Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør, finhakket estragon og revet sitronskall i stekepannen på slutten.

  • De små delene av krabbekjøttet skjæres i tynne skiver, mens den tykke delen skjæres i tykke skiver.

  • Tilsett safran og parmesan i risonien, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Skjær piquillos i ringer, stek i stekepanne og ha i risonien sammen med finhakket gressløk og persille.

  • Ta kjøttet ut av de kokte kongekrabbedelene og bland dette i risonien.

Server risonien med den stekte kongekrabben på toppen.