Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk

Skap et fargerikt og smaksfullt måltid av kongekrabbe. I denne oppskriften serverer du den med stekt vårløk, og en varm marinade av olivenolje, sesamolje og hvitløk.

Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk
Foto: Audun Aagre

Framgangsmåte

  • Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler.

  • Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter.

  • Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side.

  • Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe.

  • Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over.

  • Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.

Marinade

  • Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke.

  • Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken.

Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.