Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En klassisk måte å tilberede krabben på når du ønsker en variasjon til krabbe naturell. Her kan du bruke både hele og fylte krabbeskall.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 1 ss ss oregano oregano
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 4 skiver skive parmesan cheese parmesan cheese
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Ta ut alt kjøttet fra krabbeskallet, og legg skallet til side. 

  • Finhakk oregano, persille, sjalottløk og paprika, og surr i olje i ca 2-3 minutter til det er mørt.

  • Avkjøl blandingen og rør den sammen med krabbekjøttet.

  • Rør inn kremfløte og smak til med saft av sitron, salt og pepper.

  • Skrubb og tørk krabbeskalllene og fyll dem med krabbemassen.

  • Ha ost over og gratiner krabbene midt i stekeovnen i ca. 10 minutter. De skal bli gylne og gjennomvarme.

Server krabbeskallene straks med salat og brød ved siden av.