Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Krabbe er perfekt festmat, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du skal ha gjester på besøk? Passer fint å servere som forrett eller som en av flere retter på et tapasbord.  

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ts ts tabasco tabasco
  • 1 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 2 ss ss corn starch corn starch
  • salt og pepper salt og pepper
  • frityrolje frityrolje

Tilbehør

  • sweet chilisaus sweet chilisaus
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Varm olje til 160 °C i en frityrkoker eller gryte.

  • Bland en farse av krabbekjøtt og finhakket sjalottløk, og bland sammen med tabasco, sweet chilisaus, egg, griljermel og maisennajevner. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Dypp hendene i kaldt vann og trill små boller som stekes gylne og gjennomvarme i oljen. La dem renne av på tørkepapir.

Server krabbebollene med sweet chilisaus og limebåter ved siden av.

Tips: Ha alltid et lokk liggende klart i tilfelle oljen skulle ta fyr, så du kan kvele flammene med lokket. Hell aldri vann på brennende olje.