Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Burger er en fin og smakfull måte å servere sjømat på. I denne oppskriften er burgeren laget av krabbe og servert mellom to flate røstipoteter, med salat og pesto.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 ts ts sennep sennep
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 1 stk stk egg egg
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss olje olje

Røstipoteter

  • 4 stk stk poteter potet
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • olje olje

Tilbehør

  • 4 dl dl salat, småbladet salat, småbladet
  • pesto pesto

Framgangsmåte

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet og mos det med en gaffel.

  • Finhakk sjalottløk og gressløk, og skjær paprika i små terninger.

  • Rør sammen krabbekjøtt, sjalottløk, gressløk, paprika, sennep, potetmel og egg så alt er godt blandet.

  • Form flate burgere og stek dem gylne og gjennomvarme i en blanding av smør og olje.

Røstipoteter

  • Skrell og riv potet, og klem ut så mye vann som mulig. 

  • Rør inn salt og pepper.

  • Lag to flate røsti per burger du har laget.

  • Varm rikelig med olje i en stor stekepanne og stek røsti i ca. 2 minutter på hver side.

Legg en krabbeburger mellom to røstipoteter og server med salat og pesto.