Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Pasta bolognese er en italiensk klassiker som spises i hele verden. I denne oppskriften bruker du krabbekjøtt istedenfor kjøttdeig, som gir en god og annerledes smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 4 pors pors tagliatelle tagliatelle
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olje olje
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 0,5 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 4 ss ss parmesan cheese parmesan cheese

Framgangsmåte

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Grovhakk løk og hvitløk, og surr i olje i en stekepanne. 

  • Tilsett tomatpuré og hvitvin, og la det koke opp. 

  • Ha i grovhakkede tomater, kremfløte, fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og la sausen koke i 10 minutter. 

  • Rør krabbekjøttet inn i sausen og la alt koke i noen minutter til sausen får en kremete konsistens.

Server pastasausen på pastaen, og dryss over persille og parmesanost.