Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Alle vet at sjømat egner seg godt i wok, men har du prøvd snøkrabbe i woken? Det hvite, søte snøkrabbekjøttet passer godt med de asiatiske smakene vi har brukt her.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g snøkrabbebein, kokt snøkrabbebein, kokt
  • 2 stk stk rødløk rødløk
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 3 ss ss rapsolje rapsolje
  • 3 dl dl ananasjuice ananasjuice
  • 4 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 stk stk lime lime

Tilbehør

  • nudler nudler
  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

  • Skrap ut krabbekjøttet med en liten kniv eller bruk fingrene til å dra ut kjøttet.

  • Skjær rødløk, vårløk og gulrot i tynne strimler, og del brokkoli i små buketter.

  • Varm rapsolje i en stekepanne eller wokpanne, og stek grønnsakene kjapt i et par minutter på høy varme.

  • Ha i snøkrabbekjøttet og la det frese i ca. 1 minutt.

  • Hell over ananasjuice og soyasaus, og la det koke raskt inn.

  • Press over saften av lime.

Server woken med nudler og grovhakket koriander drysset over.