Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet kveite i tortilla

Gi kveiten en meksikansk smak med tacokrydder, tortillawraps og salat. Denne oppskriften viser at taco også kan lages på grillen. Dette kan fort bli barnas favoritt.

Grillet kveite i tortilla
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.

  • Skjær kveitefileten i litt store biter og træ dem på trespydene.

  • Pensle fisken med rapsolje og dryss den med tacokrydder på alle sider.

  • Grill fiskespydene på varm grill i ca. 2 minutter på den ene siden, snu dem og grill ca. 2 minutter på andre siden. Legg til side for å hvile.

  • Pensle tortillawraps med rapsolje på den ene siden og grill raskt i 20-30 sekunder.

  • Del avokado i to, ta ut steinen og skjær i skiver.

Salat

  • Skjær paprika i små terninger, vårløk i skiver og nykål i strimler.

  • Finhakk chili og frisk koriander.

  • Bland sammen paprika, vårløk, kål, chili, koriander og mais.

  • Press saften av lime og bland med honning og rapsolje, og smak til med salt og pepper.

  • Hell dressingen over salaten og bland godt sammen.

Ha salat, et fiskespyd og noen skiver avokado i hver tortillawrap, og ta ut trespydet.

Tips: Om du ikke har nykål kan du bruke en annen type kål, som for eksempel kinakål.