Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet sitrusmarinert kveite med ruccola og cashewnøtter

Gi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.

Grillet sitrusmarinert kveite med ruccola og cashewnøtter
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.

  • Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.

  • Press saften av lime og sitron.

  • Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje.

  • Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.

  • Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.

Salat

  • Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.

  • Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.

Server grillet kveite med salat og brød.