Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Kveite med chorizosalsa

Kveite med chorizosalsa er en rett som passer til både hverdag og fest!

Kveite med Chorizosalsa
Foto: NSC

Framgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. 
  • La kveitefileten ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter for å romtemperere seg. 
  • Krydre kveita med salt og pepper, og legg i en ildfast form med olivenolje. Bak kveita midt i ovnen, ca. 15 - 18 minutter. Se an størrelsen på fileten, steketiden kan variere noe. 

Søtpotetmos

  • Skrell og del opp søtpoteten i biter. Ha søtpotet, hvitløk og salt i kokevannet, og la koke til poteten er mør (15-20 minutter). 
  • Sil av vannet og mos potetene. Husk å ta vare på kokevannet for å spe mosen. 
  • Tilsett smør, melk og litt av vannet for å få ønsket koniststens. Smak til med salt og pepper, og gi søtpotetmosen et oppkok. 

Chorizosalsa

  • Finhakk sjalottløken og surr den i panna med litt olivenolje til den er myk.
  • Tilsett finhakket chili og stek videre i et par minutter.
  • Del chorizo og tomat i biter, ha det i panna med løken. La det surre i 3 minutter
  • Skvis saften av en appelsin og rør inn. Småkok til det begynner å tykne.
  • Ta panna av varmen, og rør inn finhakket fersk basilikum.

Aspargesbønner

  • Kok opp vann med litt salt i, og tilsett aspargesbønnene.
  • La de koke i 2-3 minutter. Sil av vannet.

Server kveita med godt med chorizosalsa.