Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Imponer gjestene dine med dette festmåltidet. Med ovnsbakt kveite, pepperrotkrem og en frisk sprø salat på menyen gir du gjestene dine en ny smaksopplevelse.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg kveitefilet, med skinn kveitefilet, med skinn
  • 2 stk stk appelsin appelsin
  • 2 ts ts salt salt
  • 6 ss ss smør smør

Salat

  • 2 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk endivesalat endivesalat
  • 1,5 dl dl persille, frisk persille, frisk

Dressing

  • 50 g g valnøtter valnøtter
  • 6 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss honning honning
  • 6 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Pepperrotkrem

  • 5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 2 cm cm pepperrot pepperrot
  • 1 ss ss sennep sennep
  • 0,5 potte potte gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveitefileten i jevnstore stykker og legg dem i en smurt ildfast form med skinnsiden ned.

  • Riv skall og press saft av appelsin, og ha dette over kveitestykkene sammen med salt. La fisken stå i ca. 30 minutter.

  • Fordel smør over kveiten, dekk med aluminiumsfolie og stek midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 10 minutter. Om du bruker steketermometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.

Salat

  • Del agurk i to, skrap ut frøene og skjær agurken i terninger. 

  • Skrell appelsin og skjær appelsinbåtene i terninger.

  • Finhakk rødløk, snitt opp salat og grovhakk persille.

  • Bland alle ingrediensene sammen til salaten.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne og smuldre dem grovt med hendene.

  • Rør sammen epleeddik, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  • Ha dressingen og valnøttene over salaten.

Pepperrotkrem

  • Visp crème fraîche stiv og luftig, riv pepperrot fint og rør inn sammen med sennep og finhakket gressløk. 

  • Smak kremen til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kveiten med salat, pepperrotkrem og kokte eller stekte poteter.