Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Smørsaus

  • 0,5 dl dl hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 0,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 125 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 12 stk stk asparges asparges
  • 2 dl dl erter, frisk erter, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • karse karse

Framgangsmåte

  • Skjær kveiten i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.

  • Legg stykkene i en dyp stekepanne og hell på olivenolje så fisken dekkes.

  • Varm oljen til 70 °C, bruk steketermometer.

  • La fisken trekke i ca. 5 minutter.

Smørsaus

  • Kok hvitvinseddik og hvitvin inn til en tredel.

  • Tilsett kremfløte og kok opp.

  • Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn kaldt smør i små biter. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da blir den tynn.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

Tilbehør

  • Rens asparges og stek i olivenolje og smør i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.

  • Kok erter i vann med litt smør, salt og pepper, i ca. 2 minutter.

  • Vend karse i litt olivenolje.

Server kveiten med smørsaus, asparges, erter og karse.