Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag denne nydelige oppskriften neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g kveitefilet, med skinn kveitefilet, med skinn
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ts ts smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Hasselbackpoteter

  • 8 stk stk potet potet
  • 100 g g smør smør
  • salt salt

Kaperssmør

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ts ts olivenolje olivenolje
  • 3,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 50 g g smør smør
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ss ss kapers kapers
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • aspargesbønner aspargesbønner

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker.

  • Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.

  • Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.

  • Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.

  • Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.

  • Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbackpoteter

  • Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom.

  • Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form.

  • Smelt smør og pensle potetene.

  • Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter.

  • Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.

Kaperssmørsaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.

  • Tilsett hvitvin og kok til det halve.

  • Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.

  • Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Ha kapers i sausen rett før servering.

Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og dampede aspargesbønner.