Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kveite er en deilig variasjon fra julens mektige kjøttmåltider. I denne oppskriften serveres kveiten i en urtesaus toppet med lakserogn.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk kveiteskiver kveiteskiver
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Saus

  • 1 ts ts basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 ts ts oregano, frisk oregano, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1,5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt salt

Tilbehør

  • aspargesbønner aspargesbønner
  • potet potet
  • lakserogn lakserogn

Framgangsmåte

  • Dryss salt over kveiten og la den ligge i ca. 15 minutter.

  • Skyll av saltet og tørk godt.

  • Stek kveiten på middels varme i olivenolje og smør til den er gyllen, ca. 2 minutter på hver side.

Saus

  • Finhakk basilikum, timian og oregano.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la blandingen frese i ca. 1 minutt.

  • Ha i fiskekraft og la det småkoke i 2-3 minutter.

  • Tilsett kremfløte og gi sausen et oppkok.

  • Ha i basilikum, timian og oregano og la sausen småkoke noen minutter.

  • Smak til med sitronsaft og salt.

Server kveite med lakserogn, urtesaus, aspargesbønner og poteter.

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.