Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Kveite med sitt saftige fiskekjøtt passer veldig godt til baking i stekeovnen. Prøv en av våre favoritter hvor kveiten ovnsbakes med grønnsaker, hvitløk og fløte.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 200 g g brokkoli brokkoli
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 1 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • poteter potet
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær rødløk, gulrot og selleri i tynne skiver, og del brokkoli i små buketter.

  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form og dryss over litt salt.

  • Bland fiskekraft og matfløte, hell det over grønnsakene, og stek det midt i stekeovnen i 10 minutter.

  • Ta ut formen og legg kveitefileten over grønnsakene.

  • Finhakk hvitløk, og ha det over fisken sammen med salt, pepper og olivenolje. Stek videre i ca. 12 minutter.

Server ovnsbakt kveite med kokte poteter.

Tips: Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del. Ta ut formen når steketermometeret viser 48 °C og la den hvile på benken til den er 52 °C.