Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kveite hører tradisjonelt julen til og denne varianten serveres med en syrlig eplesmørsaus til. Trikset her er å bruke steketermometer for å få kveiten saftig og god.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg kveitefilet, med skinn kveitefilet, med skinn
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 pakke pakke selleri selleri
  • 150 g g sukkererter sukkererter
  • salt og pepper salt og pepper

Eplesmørsaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 6 dl dl eplejuice eplejuice
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 250 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • salt salt
  • sitronsaft sitronsaft
  • tabasco tabasco
  • 1 stk stk eple, grønt eple, grønt

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Tørk kveiten med tørkepapir, dryss over salt og pepper og ha i en smurt ildfast form.

  • Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fisken og bak midt i stekeovnen til fisken får en kjernetemperatur på 49 °C.

  • La kveiten hvile på kjøkkenbenken i ca. 5 minutter. Temperaturen vil stige noen grader til, men bør ikke overstige 55 °C.

  • Skjær brokkoli, stangselleri og sukkererter i små biter og kok i saltet vann til de har litt motstand i kjernen, ca. 3 minutter.

Eplesmørsaus

  • Skjær sjalottløk i biter.

  • Kok sjalottløk og eplejuice til væsken er halvert.

  • Sil over i en ny kasserolle, tilsett kremfløte og kok opp.

  • Ha i smør og smak til med salt, sitronsaft og tabasco.

  • Finhakk eple og ha i sausen rett før servering.

Server ovnsbakt kveite med grønnsaker, eplesmørsaus og potet.