Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré

Denne oppskriften passer utmerket til juleselskapet. Imponer gjestene med ovnsbakt kveite, glasert bacon og en hjemmelaget potetpuré.

Ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100 °C.

  • Skjær kveite i porsjonsstykker, dryss over salt og pensle med rapsolje.

  • Legg kveite i en smurt ildfast form og stek midt i stekeovnen til skinnet løsner lett, ca. 10 minutter.

  • Skjær kålrot i skiver på ca. 1 cm tykkelse og kok i usaltet vann i 8-10 minutter.

  • Surr kålrotskiver i smør på begge sider og krydre med salt og pepper. 

  • Skru stekeovnen opp til 150 °C.

  • Del sjalottløk i to og dryss over sukker, salt og rapsolje.

  • Legg sjalottløk i en ildfast form og stek møre midt i stekeovnen, ca. 15 minutter. 

Glasert bacon

  • Skjær bacon i terninger på ca. 2 cm.

  • Finhakk timian og hvitløk, og riv det ytterste skallet av appelsin.

  • Kok opp bacon med timian, hvitløk, appelsinskall, honning og balsamicoeddik.

  • La det småkoke til baconet er mørt og spe på med vann hvis sausen er for tykk.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær dem i terninger og kok dem møre i usaltet vann. 

  • Hell av kokevannet og mos med en potetmoser eller en gaffel. 

  • Kok opp smør og melk, hell over potetene og pisk sammen til en luftig puré. Spe på med melk for å få en ønsket konsistens. 

Server ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré.