Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 165 °C.
Vask og rens kveiten. Skjær av hodet og ytterste delen av halen, og klipp av finnene.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten inntil beinet.
Legg kveita på et stekebrett dekket med bakepapir og bak i stekeovnen i 25-40 minutter, avhengig av størrelse.
Ta ut kveiten når steketermometeret viser 48 °C og la den hvile på benken i 5-10 minutter, til termometeret viser 52 °C.
Press saften av sitron.
Dra skinnet av kveiten, pensle med sitronsaft, og dryss over salt og pepper.
Persillesmør
Kjør persille og hvitløk til en puré i en blender, og ha i litt og litt solsikkeolje mens blenderen går.
Tilsett revet parmesan og smør, og kjør til smøret er godt blandet.
Rull smøret til en pølse i et stykke bakepapir, og sett kaldt frem til servering.
Server kveiten med persillesmør, grønnsaker og kokt potet.