Framgangsmåte
-
Bruker du fersk kveite må denne fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
-
Skjær kveite i terninger.
-
Stek pepper i en tørr stekepanne til pepperkornene blåser seg opp og blir myke, 3-5 minutter.
-
Grovknus dem i en morter eller over en skjærefjøl.
-
Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær, skjær vårløk i ringer, og press saften av lime.
-
Stek sjalottløk og hvitløk mykt i rapsolje, og ha i ingefær og pepper.
-
Trekk stekepannen av varmen, og tilsett vårløk og limesaft.
-
Kjøl ned til romtemperatur og bland inn kveiteterningene.
Avokadokrem
-
Grovhakk koriander og press saften av lime.
-
Kjør alle ingrediensene til avokadokremen glatte med en stavmikser eller i en blender.
-
Smak til med salt.
Tilbehør
-
Grovhakk rødløk, riv eple med et råkostjern og skjær sukkererter i strimler.
-
Fres rødløk i olivenolje på middels varme.
-
Ha det over i en bolle sammen med spinat, og smak til med salt.
-
Bland inn eple og sukkererter.
Ha spinatblandingen i bunnen av bollene, og legg kveiteterninger og avokadokrem over. Topp med sprøstekt løk, sesamfrø og peanøtter.