Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ingen jul uten et godt kveitemåltid. Kveiten blir ekstra smakfull og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Lag gjerne sausen mens fisken marineres.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g kveiteskiver kveiteskiver
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss smør smør
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Saus

  • 0,25 ts ts safrantråder safrantråder
  • 1 ss ss vann vann
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts maisennamel maisennamel
  • 1 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • erter, tørre erter, tørre

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
  • Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
  • Smelt smør og fordel det over kveiten.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Saus

  • Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
  • Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
  • Kok opp under omrøring.
  • Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.