Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Stekt kveite med skalldyrsaus

Her er kveite på sitt beste. Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Den er kokt på rekeskall i 1 time, og den er verdt å vente på.

Stekt kveite med skalldyrsaus
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Framgangsmåte

  • Skjær kveite i serveringsstykker, og dryss over salt og pepper.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek kveiten gyllen i ca 2 minutter på den ene siden, og raskt på andre siden. Ha i smør mot slutten av steketiden. 

Saus

  • Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskapet.

  • Skjær grønnsakene i grove terninger, og fres dem i rapsolje i en kasserolle.

  • Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt.

  • Hell på hvitvin, la det koke opp og rør inn tomatpuré.

  • Tilsett melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 30 minutter.

  • Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens ca 30 minutter.

  • Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender.

  • Smak til med salt og hvit pepper.

  • Hold sausen forsiktig varm, og skum den opp med stavmikser rett før servering.

Salat

  • Finhakk basilikum og skjold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Bland tomatterninger med basilikum, reker og olivenolje.

  • Smak til salt og pepper.

Server kveite med skalldyrsaus og salat.