Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskegryte med gode smaker

En fyldig og god gryte med fisk, grønnsaker og poteter. Dette er en rask, enkel og god middag som lett kan varies ved å bruke annen fisk eller blande flere fiskesorter og andre grønnsaker.

Fiskegryte
Foto: Henning Carr Ekroll

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Grovhakk løk og hvitløk, og surr i olje i en kasserolle til det er mykt.

  • Skjær potet, gulrot, purre og brokkoli i store biter, og ha sammen med løken.

  • Tilsett fiskekraft og kok opp. Kok til grønnsakene er så vidt møre.

  • Lag en jevning av matfløte og maisennajevner, og rør inn i gryten.

  • Kok i 1 minutt, ha i rosépepper, og smak til med salt og pepper.

  • Ha laksebitene i gryten og la trekke til den så vidt er kokt.

  • Vend inn tomatterningene og dryss finhakket bladpersille over.

Server gryten med grovt brød ved siden av.

Tips: Dersom du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.