Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En fyldig og god gryte med fisk, grønnsaker og poteter. Dette er en rask, enkel og god middag som lett kan varies ved å bruke annen fisk eller blande flere fiskesorter og andre grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olje olje
  • 3 stk stk potet potet
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk broccoli broccoli
  • 1 stk stk purre purre
  • 10 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ts ts maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 4 stk stk tomat tomat

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Grovhakk løk og hvitløk, og surr i olje i en kasserolle til det er mykt.

  • Skjær potet, gulrot, purre og brokkoli i store biter, og ha sammen med løken.

  • Tilsett fiskekraft og kok opp. Kok til grønnsakene er så vidt møre.

  • Lag en jevning av matfløte og maisennajevner, og rør inn i gryten.

  • Kok i 1 minutt, ha i rosépepper, og smak til med salt og pepper.

  • Ha laksebitene i gryten og la trekke til den så vidt er kokt.

  • Vend inn tomatterningene og dryss finhakket bladpersille over.

Server gryten med grovt brød ved siden av.

Tips: Dersom du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.