Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt laks i en saus med hvitløk, ingefær, kokos og chili er en kombinasjon av mange gode smaker. Denne oppskriften er ganske enkelt spenning i hverdagen!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk squash, grønn squash, grønn

Saus

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 2 ss ss curry paste, rød curry paste, rød
  • 1 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 0,25 ts ts chilipasta chilipasta

Tilbehør

  • byggris byggris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Skjær gulrot og squash i tynne staver og legg i en smurt ildfast form.

  • Legg laksestykkene over grønnsakene.

Saus

  • Finhakk hvitløk og riv ingefær, og bland med de andre ingrediensene til sausen. 

  • Hell sausen over laksen og grønnsakene, og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server laksegryten med byggris ved siden av og dryss gjerne over frisk koriander om du har.