Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Når laksen marineres og bakes i ovnen blir det ekstra smakfull og saftig. I denne oppskriften serverer vi den med pasta og en salat inspirert av asiatiske smaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 pors pors pasta, fullkorn pasta, fullkorn
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 4 ss ss parmesan cheese parmesan cheese
  • 4 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Salat

  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 16 stk stk cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Legg laksen på et stykke alumuniumsfolie.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Riv sitronskall og parmesanost, og finhakk persille.

  • Bland det sammen i en skål, og rør inn olivenolje og salt.

  • Ha blandingen over laksefileten og pakk igjen aluminiumsfolien.

  • Bak laksen i stekeovnen i 20 minutter.

Salat

  • Skjær mango og paprika i terninger, finhakk rødløk, vårløk og koriander, og del cherrytomater i to.

  • Bland salatingrediensene sammen.

Server ovnsbakt laks med pasta og salat.