Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne fiskegryten med laks er både rik på smak og næring. Med Vitamin A, C og E, og de essensielle fettsyrene fra laksen er retten et godt tilskudd for barn i vekst. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g søtpoteter søtpotet
  • 0,25 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • paprikapulver paprikapulver

Framgangsmåte

  • Skjær laks i biter og sjekk for bein.

  • Skrell og skjær søtpotet og løk i biter, og kok dem møre i usaltet vann i ca. 15 minutter. Kokevannet skal bare så vidt dekke søtpoteten og løken.

  • Skjær paprika i biter og ha i kasserollen etter ca. 10 minutter koketid.

  • Ha laks i kasserollen de siste 3-4 minuttene og la trekke.

  • Hell kokevannet i en skål og ha i finhakket basilikum og eggeplomme i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

  • Smak til med sitronsaft og paprikapulver.

Denne fiskegryten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.