Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks med brokkoli og ris er gode kilder til omega 3-fettsyrer, vitamin D, antioksidanter og fiber. Denne oppskriften på barnemat er både enkel å lage og smaker godt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 50 g g ris, fullkorn ris, fullkorn
  • 100 g g brokkoli brokkoli
  • 50 g g erter, fryst erter, fryst
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl vann vann

Framgangsmåte

  • Skjær laks i biter og sjekk for bein.

  • Kok ris etter anvisning på pakken, men uten salt.

  • Del brokkoli i små biter og kok møre i usaltet vann under lokk, ca. 8 minutter. 

  • Ha laks og erter i kasserollen de siste 3-4 minuttene, og la trekke. 

  • Hell av kokevannet i en skål, og ha i ris og olivenolje i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet, og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne retten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.