Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi den klassiske cæsarsalaten et nytt utseende med å servere den i porsjonsskåler. Denne oppskriften passer godt til forrett eller lunsj.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 blad blad romanosalat romanosalat
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 dl dl parmesanost parmesanost

Dressing

  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 ts ts sherryeddik sherryeddik
  • 1 ss ss majones majones
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skjær laksen i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Legg laksestykkene i en smurt ildfast form og stek i stekeovnen i ca. 7 minutter.

  • Strimle salat, skjær sitron i mindre biter og riv parmesan.

  • Legg salaten i porsjonsskåler og ha laks, sitron og parmesan over.

Dressing

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server cæsarsalat med dressing dryppet over.