Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskepinner til å bli skikkelig glad i.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl griljermel griljermel

Søtpotet-fries

  • 500 g g søtpoteter søtpotet
  • 1 ts ts flaksalt flaksalt
  • spisskummen, malt spisskummen, malt
  • gurkemeie gurkemeie
  • pepper pepper
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje

Mango dip

  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 3 ss ss mangochutney mangochutney

Mais- og paprikasalsa

  • 2 små små paprika paprika
  • 1 bokser boks mais mais
  • 0,5 rødløk rødløk
  • 1 never neve koriander, frisk koriander, frisk
  • 3 lime lime

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skjær søtpotetene i staver. Legg  dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.
  • Bland deretter griljeringsmel/panko med krydderne. Pisk egget lett sammen i en annen bolle. Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
  • Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på  medium varme til de er gyllenbrune og sprø.
  • Bland creme fraiche med mangochutney, og pepre etter smak.
  • Skjær paprikaen i små terninger, bland med finhakket koriander, maiskorn, pepper og salt, og skvis over limesaft.

Server Crispy Fish Fingers med søtpoteter, mangochutney, mais- og paprikasalsa,  koriander og  lime.