Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Vårruller har sitt opphav fra Vietnam og lages med rispapir og friske grønnsaker. I denne oppskriften fylles vårrullene med laks og serveres med hoisinsaus til. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk lime lime
  • 4 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 ts ts akasiehonning akasiehonning
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 12 stk stk rispapir rispapir
  • hoisinsaus hoisinsaus

Tilbehør

  • soyasaus soyasaus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Legg laksefileten i aluminiumsfolie.

  • Finhakk chili og riv limeskall.

  • Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.

  • Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.

  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.

  • Grovhakk koriander, og skjær vårløk, agurk, rødløk og gulrot i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin hvis du har.

  • Legg et ark rispapir i lunket vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg. 

  • Ha litt laks, grønnsaker, koriander og litt hoisinsaus på rispapiret. Brett inn sidene og rull det stramt sammen.

  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Server vårrullene med ekstra hoisinsaus.

Tips: Server gjerne med ulike type sauser som sweet chilisaus eller peanøttsaus.