Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne lettvinte og lekre fiskegratengen med laks kan du variere med ulike urter. Lag gjerne en stor porsjon, så kan du fryse resten og spise det en dag du har dårlig tid.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 6 ss ss hvetemel hvetemel
  • 6 dl dl matfløte matfløte
  • 2 stk stk egg egg
  • 4 ss ss griljermel griljermel
  • 3 ss ss parmesan cheese parmesan cheese
  • salt og pepper salt og pepper
  • muskat muskat

råkost

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk epler eple
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i terninger på ca. 2 cm, vårløk i tynne skiver og finhakk persille.

  • Pisk sammen hvetemel og matfløte i en kjele og kok dette opp mens du visper hele tiden. 

  • Smak til med salt, pepper og muskat.

  • Pisk sammen egg i en bolle og tilsett sausen litt etter litt. 

  • Ha i lakseterninger, vårløk og persille.

  • Ha det over i en smurt ildfast form, og strø over en blanding av griljermel og revet parmesan.

  • Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 25-30 minutter på nederste rille.

Råkost

  • Riv gulrot og eple og press over litt sitronsaft. 

Server fiskegratengen med råkost, og gjerne litt ris om du ønsker det. 

Tips: Med ulike urter kan du variere smaken på fiskegratengen.