Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Det som er flott med ovnsbakte retter er at alt tilberedes i samme form. Bli inspirert av denne oppskriften hvor varmrøkt laks gratineres sammen med spinat. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g varmrøykt laks varmrøykt laks
  • 1 poser pose babyspinat babyspinat
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ts ts muskat muskat
  • 150 g g kremost, naturell kremost, naturell
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 1,5 dl dl ost, revet ost, revet
  • 4 stk stk tomat tomat

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Grovhakk spinat og damp i en kjele med litt vann til den faller sammen.

  • Rør inn smør, salt og muskat i spinaten og ha den over i en ildfast form.

  • Skjær laksen i serveringsstykker og legg den over spinaten.

  • Rør sammen kremost, matfløte og det meste av den revne osten. Hell det over fisken og dryss på resten av osten.

  • Skjær tomat i båter og legg i formen sammen med laksen.

  • Stek i stekeovnen til den er gyllen, ca. 15 minutter.

Server den ovnsbakte laksen med brød ved siden av.