Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet laks med agurksalat

Noen ganger kan det være tilbehøret som løfter retten. I denne oppskriften lager du agurksalaten og potetsalaten fra grunnen av og serverer den med grillet laks.

Grillet laks med agurksalat
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.

  • Ha saften av sitron og estragon over laksen.

  • Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, snu den og grill i 2 minutter på den andre siden.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver.

  • Rør sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper, og bland med agurkskivene.

Potetsalat

  • Kok potet møre i usaltet vann, avkjøl og skrell.

  • Del poteten i mindre biter, skjær reddik i skiver, rødløk i strimler og hakk dill.

  • Ha potet, reddik, rødløk, dill og spinat sammen i en bolle. 

  • Bland sammen lettrømme, majones og revet pepperrot, og smak til. 

  • Ha sausen i bollen med grønnsakene og bland godt sammen.

Server grillet laks med agurksalat og potetsalat ved siden av.