Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En av laksens beste egenskaper er at den passer sammen med mange forskjellige smaker. Prøv oppskriften på grillet laks med blåmuggost, servert med en saus av sherry og dill.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 skiver skive brød brød
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 40 g g blåmuggost blåmuggost
  • 1 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Saus

  • 2 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 4 dl dl sherry, tørr sherry, tørr
  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 4 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • sukker sukker

Salat

  • 50 g g bønner, grønne bønner, grønne
  • 2 stk stk reddik reddik
  • 10 stk stk gresskarkjerner gresskarkjerner
  • 4 dl dl salat, blandet salat, blandet

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Skjær av skorpene av brødskivene og smuldre brødet.

  • Finhakk persille.

  • Bland sammen smuldret brød, finhakket persille, blåmuggost, smør og pepper til en jevn masse.

  • Smør blandingen tynt utover et bakepapir og legg den i fryseren til den stivner. Det tar ca. 10 minutter.

  • Skjær laks i serveringsstykker og skjær det fryste blåmuggostflaket i biter.

  • Grill laksestykkene på den ene siden i ca. 3 minutter. 

  • Snu dem, legg et blåmuggostflak på hvert stykke, og grill dem videre i ca. 3 minutter.

Saus

  • Kok grønnsaksbuljong og sherry inn til væsken halveres.

  • Avkjøl og tilsett crème fraîce og finhakket dill.

  • Smak til med litt sukker om nødvendig.

Salat

  • Kok bønnene såvidt møre og hell av kokevannet.

  • Skjær reddik i tynne skiver og bland med bønnene, salaten og gresskarkjernene.

Server grillet laks med saus, salat og kokte poteter ved siden av.

Tips: Om du ikke har tilgang til fryser kan blåmuggostblandingen bare smøres rett på laksestykkene.