Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks og asparges er en klassisk kombinasjon. Bruk aspargesen når den har sesong, da er den best. Både laksen og aspargesen kan varmes på grillen, enkelt og godt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 ts ts tandoori masala tandoori masala
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts sukker sukker

Asparges

  • 12 stk stk asparges asparges
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 2 ts ts eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 0,5 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • 1 stk stk agurk agurk

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, og krydre med tandoori, salt og sukker. 

  • Legg stykkene på varm grill med skinnet ned, og legg på lokk om du har.

  • La laksestykkene ligge på grillen til de er lett rosa i midten, ca. 6 minutter.

Asparges

  • Skrell den nedre delen av aspargesene og kok dem i saltet vann i ca. 2 minutter.

  • Legg dem over i isvann.

  • Vend aspargesene i litt olivenolje og grill dem i ca. 3 minutter.

  • Dryss med litt salt og pepper.

Salat

  • Bland eplecidereddik med sukker og rør til det er oppløst.

  • Tilsett lettrømme og bland godt.

  • Skjær salat grovt, skrell agurk og skjær lange agurkstrimler med skrelleren.

  • Bland salat og agurkstrimler i rømmedressingen like før servering.

Server grillet laks med asparges og salaten ved siden av.