Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften serverer du grillfavoritten laksespyd sammen med gremolata, en spesialitet fra Italia der du blander bladpersille, hvitløk og sitron. Lettvint og deilig!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 4 stk stk trespyd trespyd
  • salt og pepper salt og pepper

Gremolata

  • 1 bunt bunt bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sitroner sitron

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skjær laksefilet i terninger på ca. 3 cm, legg dem i en bolle og ha over rapsolje.  

  • Vend bitene så de blir dekket av olje og træ laksebitene på spyd.

  • Dryss over salt og pepper, og grill laksespydene ca. 2 minutter på hver side.

Gremolata

  • Finhakk bladpersille og hvitløk.

  • Vask og tørk sitron, og riv det ytterste gule skallet av sitron.

  • Bland bladpersille, hvitløk og sitronskall.

Server laksespydene med en frisk salat og gremolata ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må de ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.