Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks penslet med olje, og drysset med salt og pepper er noe av det enkleste du kan legge på grillen. Med foliegrillede grønnsaker er dette en smakfull oppskrift.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Grønnsaker

  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 8 ss ss olivenolje olivenolje
  • grillfolie grillfolie

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, pensle med olje, og dryss over salt og pepper.

  • Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 3 minutter, snu den og grill på den andre siden til den er ferdig, ca. 2 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær squash i skiver, paprika i strimler og løk i tynne båter, og legg dem på et ark grillfolie.

  • Finhakk basilikum og hvitløk, bland med olivenolje og hell over grønnsakene i folien.

  • Brett sammen i toppen og grill pakken i ca. 5 minutter.

Server laksen med de grillede grønnsakene.

Tips: Grønnsakene kan også grilles som porsjonspakker ved å bruke flere mindre ark grillfolie i stedet for et stort.