Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dette er en spennende oppskrift som fort kan bli en grillfavoritt. Server den med en frisk mangosalat eller annet tilbehør ved siden av.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g hel laksefilet, med skinn hel laksefilet, med skinn
  • grillfolie grillfolie

Krydderblanding

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss løk, sprøstekt løk, sprøstekt
  • 1 ss ss allehånde, malt allehånde, malt
  • 0,5 ss ss pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ts ts timian, tørket timian, tørket
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts kanel kanel
  • 0,5 ts ts muskatnøtt muskatnøtt
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss salt salt

Mangosalat

  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 potte potte koriander, frisk koriander, frisk
  • 4 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 0,5 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skrap skinnet rent for skjell, og skyll og tørk laksefileten.

  • Finhakk hvitløk og knus sprøstekt løk med en skje.

  • Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.

  • Skjær rutesnitt i kjøttsiden av laksen og gni inn krydderblandingen.

  • Grill laksen med skinnsiden ned på grillen i ca. 15 minutter.

Eller

  • Legg laksen på et stykke grillfolie og brett folien rundt fisken.

  • Legg den på grillen og legg lokk over om du har.

  • La laksen ligge på grillen i ca. 15 minutter.

Mangosalat

  • Skjær mango i biter.

  • Plukk bladene av korianderplanten og skjær chili i små biter.

  • Bland mango, koriander og chili med olivenolje og saften av lime.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med mangosalat ved siden av.