Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet laksefilet med karibisk krydder

Dette er en spennende oppskrift som fort kan bli en grillfavoritt. Server den med en frisk mangosalat eller annet tilbehør ved siden av.

Grillet laksefilet med karibisk krydder
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skrap skinnet rent for skjell, og skyll og tørk laksefileten.

  • Finhakk hvitløk og knus sprøstekt løk med en skje.

  • Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.

  • Skjær rutesnitt i kjøttsiden av laksen og gni inn krydderblandingen.

  • Grill laksen med skinnsiden ned på grillen i ca. 15 minutter.

Eller

  • Legg laksen på et stykke grillfolie og brett folien rundt fisken.

  • Legg den på grillen og legg lokk over om du har.

  • La laksen ligge på grillen i ca. 15 minutter.

Mangosalat

  • Skjær mango i biter.

  • Plukk bladene av korianderplanten og skjær chili i små biter.

  • Bland mango, koriander og chili med olivenolje og saften av lime.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med mangosalat ved siden av.