Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillspyd med laks og kamskjell

På disse grillspydene trær du noe av det beste fra norske hav. Tilbehøret låner vi langveisfra: Tabbouleh er en salat laget på byggris, og oppskriften er opprinnelig fra Libanon. 

Grillspyd med laks og kamskjell
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.

  • Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjell, og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.

  • Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.

Tabbouleh

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.

  • Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger. 

  • Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.

  • Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.

Server grillspydene på en seng av tabbouleh.