Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,5 ts ts chilipulver chilipulver
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 4 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • grillspyd grillspyd
  • olivenolje olivenolje

Ovnsbakte grønnsaker

  • 0,5 stk stk søtpotet søtpotet
  • 2 stk stk persillerot persillerot
  • 4 stk stk mandelpotet mandelpotet
  • 1 stk stk rødbete rødbete
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt salt
  • timian timian

Tzatziki

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl gresk yoghurt gresk yoghurt
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker
  • limesaft limesaft

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C varmluft.
  • Skjær laksen i store terninger og vend dem i en blanding av spisskummen, chilipulver, salt og sesamfrø.
  • Tre lakseterningene på spyd og stek dem raskt i olivenolje i en stekepanne.

Ovnsbakte grønnsaker

  • Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne staver.
  • Skyll grønnsaksstavene i vann og tørk dem godt, de må være helt tørre før de stekes.
  • Ha grønnsakene i en tynn plastpose med olivenolje, salt og timian. Bland godt.
  • Fordel grønnsakene over et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i stekeovnen i 10-15 minutter.

Tzatziki

  • Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
  • Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter, før du siler av væsken.
  • Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien. 
  • Smak til med salt og pepper, sukker og litt limesaft.

Server laksespyd med ovnsbakte grønnsaker og tzatziki.

Tips: Klipp grillspydene kortere for å tilpasse dem stekepannen din.