Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Her kommer den rene, friske smaken av stekt laks til sin rett - og blir spisset av grønn pepper og rundet av den søte jordskokken. Sausen i denne oppskriften er superenkel. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 1 glass glass pepper, hel grønn pepper, hel grønn
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • smør smør
  • olje olje

Gratinert jordskokk

  • 8 stk stk jordskokk jordskokk
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 100 g g ost, revet ost, revet
  • salt salt
  • pepper pepper
  • muskat muskat

Saus

  • 1 ss ss pepper, hel grønn pepper, hel grønn
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche

agurksalat

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss vann vann
  • 1 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Trykk grønne pepperkorn på laksefiletene, dryss over salt og pepper, og la stå litt.  

  • Stek laksen i stekepanne i en blanding av smør og olje med skinnsiden ned til den er rosa igjennom, ca. 2 minutter på hver side.

Gratinert jordskokk

  • Skrell jordskokk og skjær tynne skiver med en ostehøvel.

  • Skyll jordskokkskivene og rist av det meste av vannet.

  • Legg skivene i en form, dekk med en tallerken og forkok dem i mikrobølgeovn til de er nokså myke, ca. 1 minutt.

  • Bland lettrømme og revet hvitløk, og smak til med salt, pepper og muskat.

  • Ta halvparten av jordskokkskivene ut av formen og ha på to tredel av rømmeblandingen sammen med litt revet ost.

  • Legg over resten av jordskokkskivene og tilsett resten av rømmeblandingen.

  • Klem litt på blandingen og ha over resten av osten.

  • Stek i stekeovnen til toppen har en fin gyllen farge.

Saus

  • Ta laksen ut av stekepannen. Ha i litt mer grønnpepper og tilsett sitronsaft.

  • Klem grønnpepperen litt i stekepannen, og ha i crème fraîche og kok til en passe tykk saus.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver med ostehøvel.

  • Bland vann med eplecidereddik og smak til med sukker og salt.

  • Hell blandingen over agurken, og ha i revet ingefær og frisk koriander.

Server laksen med gratinert jordskokk, saus og agurksalat.