Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dette er en spennende suppe med røkt laks. Denne oppskriften har mye smak, og grovt brød passer godt ved siden av. Litt persille på toppen gjør at den ser flott ut.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g røkt laks røkt laks
  • 2 stk stk poteter potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 10 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 50 g g smør smør
  • 7 dl dl vann vann
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 3 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • salt salt
  • persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær røkt laks i tynne skiver.

  • Skrell potet og skjær i terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr i smør sammen med potetterningene i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt.

  • Rør sammen vann og buljongterning, og hell over. Kok suppen til alt er mørt.

  • Mos suppen, sil den og kok opp.

  • Rør inn crème fraîche og smak til med salt.

  • Gi suppen et godt oppkok, dryss over persille og legg i røkt laks.

Server suppen med grovt brød ved siden av.