Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Trenger du tips til hva du skal servere på koldtbordet i julen? Da bør du prøve denne oppskriften på tartar av laks med avokadokrem. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g røkt laks røkt laks
  • 150 g g gravlaks gravlaks
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 2 dråper dråpe tabasco tabasco
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,75 dl dl kremfløte kremfløte
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Tilbehør

  • salat salat
  • gressløk gressløk
  • lakserogn lakserogn

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i små terninger, og bland lakseterningene med sitronsaft og tabasco.
  • Del avokado i to, fjern steinen og skrap ut fruktkjøttet.
  • Press saften og riv skallet av sitron.
  • Mos avokado med en gaffel og rør inn kremfløte, sitronsaft og -skall, salt og hvit pepper.
  • Bruk en håndmikser og pisk til en luftig krem.
  • Rist loff, og ha salatblad og avokadokrem over.
  • Topp med laksetartar.

Server laksetartar med gressløk drysset over. Topp gjerne med lakserogn.