Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Høstens grønnsaker blir i denne oppskriften bakt i stekeovnen med gode smaker. En perfekt match til krydderstekt laks.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss fennikel, malt fennikel, malt
  • 1 ss ss nellik, malt nellik, malt
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ss ss smør smør

Ovnsbakte grønnsaker

  • 3 stk stk poteter potet
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive kålrot kålrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 10 stk stk aspargesbønner aspargesbønner
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 ss ss paprikapulver paprikapulver

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Bland sammen malt fennikel, malt nellik, paprikapulver, chilipulver og salt. 

  • Stek fisken i smør og olje til den får farge, ca. 2 minutter på hver side.

Ovnsbakte grønnsaker

  • Vask potet og skjær i store båter.

  • Del sjalottløk i tre, og skjær gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i staver.

  • Bland potet, sjalottløk, gulrot, kålrot, persillerot, sellerirot og aspargesbønner sammen, og ha i en smurt ildfast form.

  • Finhakk chili og ingefær, og bland med olivenolje, grønnsaksbuljong, sitronsaft og sukker, og hell over grønnsakene.

  • Vend grønnsakene i blandingen og bak i stekeovnen til grønnsakene er møre.

Server stekt laks med de ovnsbakte rotgrønnsakene.