Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En enkel måte å tilberede laks på er alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 5 stk stk potet potet
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 4 ark ark aluminiumsfolie aluminiumsfolie
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laksefileten i porsjonsstykker. 

  • Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.

  • Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer, paprika i strimler og tomat i skiver.

  • Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på potetskiver, hvitløk, vårløk, paprika og tomat. 

  • Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.

  • Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.

  • Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Server med det tilbehøret du ønsker.

Tips: Pakkene kan også varmes på grillen.